Så spelar man roulette

Så spelar man Roulette – Spelöversikt

Roulette spelas genom att snurra en liten kula på ett hjul med 37 numrerade fack. När hjulet stannar landar kulan i ett av dessa fack. Målet i roulette är att förutspå vilket fack kulan kommer att landa i. Genom att förutspå rätt nummer vinner du utifrån din insats. Storleken på vinsten beror på hur du har placerat din insats.

Så spelar man Roulette

Välj beloppet du vill satsa på en viss dragning genom att klicka med vänster musknapp på en spelmark och sedan klicka på lämpligt insatsområde på spelbordet.

Din totala insats kommer att visas i “Total insats”-fönstret.

Du kan upprepa insatserna från den senaste omgången genom att klicka på Upprepa. Om du valt att upprepa föregående omgångs insats får du sedan chansen att dubbla den insatsen, förutsett att du har tillräckligt på pengar på kontot.

Om du placerat en insats som är lägre än minsta tillåtna bordsgräns så kommer ett fönster att öppnas när insatsrundan avslutats, och din insats kommer att avvisas.

Om du placerat en insats som är högre än högsta tillåtna bordsgräns så kommer en knappbeskrivning att visas för att påminna dig om maxgränsen, och du kommer inte att kunna placera den insatsen.

Du kan placera många olika typer av insatser på ett roulettebord. Alla olika typer av insatser täcker ett visst antal nummer, och varje typ har sina egna utdelningsodds. De korta linjerna med tre nummer på brädan kallas för rader, medan de långa linjerna med tolv nummer kallas för kolonner.

Så spelar man roulette

De fem första insatstyperna görs alla på de numrerade områdena eller på linjerna mellan dem och de kallas “inside bets”. När du förflyttar musen över insatsbrädet blir numren som skulle inkluderas vid en insats på den platsen ogenomskinlig. De olika insatstyperna samt deras utdelningsodds sammanfattas nedan:

Förklaring av insatstyper

Enkelnummer – Placera dina spelmarker direkt på valfritt enkelnummer (inklusive nollan).

Två nummer – Placera dina spelmarker på linjen mellan två valfria nummer.

Rad – Placera dina spelmarker i slutet av valfri nummerrad. Insatser på en rad täcker tre nummer.

Hörn – Placera dina spelmarker i hörnet där fyra nummer möts. Alla fyra nummer täcks av insatsen.

Dubbelrad – Placera dina spelmarker i slutet av två rader där de två möts. Insatser på den dubbelrad täcker alla nummer på de båda raderna, sammanlagt sex nummer.

Kolonn – Placera en spelmark på ett av fälten markerade “2 to 1″ i slutet av kolumnerna för att täcka alla nummer i den kolumnen, sammanlagt tolv nummer. (Nollan ingår inte i någon av kolumnerna)

Dussin – Placera en spelmark på något av de tre fälten markerade “1st 12,” “2nd 12,” eller “3rd 12″ för att täcka dessa tolv nummer mellan 1-36.

 

Red/Black, Even/Odd, 1 to 18/19 to 36 – Placera en spelmark på något av dessa fält på brädet för att täcka de 18 numren beskrivna i fältet. (Nollan ingår inte i något av dessa fält) Fälten täcker arton nummer vardera.

Specialinsatser – Dessa är ett antal olika insatser som är traditionella för spelet. Varje insats täcker olika nummergrupperingar. Dessa insatser är tillgängliga via knappen för specialinsatser. Utdelningen varierar för dessa insatser.

Neighbour-insatser – Detta är insatser som kan placeras utifrån var numren är placerade på roulettehjulet, till skillnad från roulettebordet. Du når dessa genom att klicka på specialinsatsikonen. De hittar dem på motsvarande rubrik eller relevant plats på hjulkartan.

Spela roulette på nätet hos Unibet här